Tunggu seawal 6 pagi untuk naik jambatan angkat

KUALA TERENGGANU, 2 Jun (Bernama) -- Begitu teruja dan ingin melihat dengan lebih dekat jambatan angkat atau ‘drawbridge’ pertama di Asia Tenggara, orang ramai sanggup berkumpul seawal 6 pagi tadi, sebelum jambatan berkenaan dibuka pada 7 pagi.
Read more ...

Bunyi meriam tanda waktu berbuka kariah Masjid Agong Abu Dhabi

Bunyi ledakan meriam yang kuat daripada pasukan tentera menandakan masuk waktu berbuka puasa dan solat Maghrib yang diamalkan di Masjid Agong Sheikh Zayed, di Abu Dhabi, iaitu masjid terbesar di Emeriyah Arab Bersatu (UAE), adalah suasana sinonim di sana.

Read more ...

Bersantai di padang pasir bersama Kurma Travel

SELAIN menunggang unta dan melakukan aktiviti lasak, orang ramai juga boleh merasai kehidupan masyarakat Arab serta menikmati hidangan menarik di tengah padang pasir.

Read more ...

Tentang Kami

 Kenali BatuBersurat Langganan Emel       ◊ Hubungi Kami
Langgan batubersurat hari ini untuk menerima ringkasan berita harian terus ke inbox anda. Kami menghargai maklumat anda, dan kami tidak akan spam inbox anda dengan emel yang banyak.

                    Batu Bersurat,

                    A99, Jalan Tuanku 2,

                    Salak South Garden,

                    57100 Kuala Lumpur,

                    MALAYSIA

batubersurat.com adalah portal yang mengumpulkan berita dan info berkaitan Islam, dikutip dari pelbagai sumber dengan tujuan untuk memudahkan dan meningkatkan pengetahuan pembaca mengenai perkembangan Islam dan dunia Islam mengikut segmen yang disediakan.

   

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…