Erra doa urusan di Tanah Suci dipermudahkan

KUALA LUMPUR: Bakal menjejakkan kaki ke Tanah Suci Makkah untuk menunaikan ibadat haji, Erra Fazira atau nama penuhnya Fazira Wan Chek, 45, mengakui perasaannya bercampur-baur.

 

Dalam keterujaan menjadi tetamu Allah, Erra yang akan berangkat ke Makkah pada 5 Ogos ini mengakui, turut diselubungi perasaan gementar.

 

“Saya hanya tawakal dan berserah kepada Allah, selain sentiasa berdoa semoga dipermudahkan setiap langkah di sana serta perjalanan saya diberkati.

 

 

“Saya berharap dapat menyempurnakan ibadat ini dengan lancar, sekali gus pulang dengan mendapat haji yang mabrur,” katanya.

 

Menurut penyanyi yang turut dikenali sebagai pengacara itu, niat untuk mengerjakan haji sudah tersimpan sejak lima tahun lalu.

 

“Alhamdulillah, doa saya dimakbulkan apabila dijemput Allah menjadi tetamu-Nya. Sudah tentu saya berharap pemergian ke sana akan menjadikan diri lebih baik, berbanding sebelum ini,” katanya.

 

Sepanjang 25 tahun memilih laluan seni, Erra berkata, tidak mudah untuk menetapkan hati, apatah lagi setiap gerak-gerinya menjadi perhatian dan dinilai umum.

 

“Sebagai manusia biasa, saya turut merasai perit dan sakitnya menjadi anak seni, namun saya perlu kuatkan juga hati kerana ini jalan hidup yang dipilih. Alhamdulillah, pengalaman membuatkan saya matang kerana diri sudah dilatih untuk menerima apa sahaja dugaan yang datang.

 

“Saya bersyukur dikelilingi mereka yang positif dan sentiasa teguh di belakang setiap kali saya berdepan cabaran dalam hidup. Mereka banyak membantu saya supaya tidak memilih jalan salah.

 

“Saya percaya, Allah sentiasa bersama orang yang bersabar. Allah melatih saya bukan sia-sia kerana mungkin ia sebagai persediaan jika saya terpaksa berdepan dugaan yang lebih berat.

 

“Jika ujian kecil sudah tidak sanggup dilalui, bagaimana nanti jika diuji dengan perkara yang lebih besar? Bohonglah jika saya tidak tertekan melalui semua ujian ini.

 

“Tetapi, saya selalu ingatkan diri, saya perlu matang mengawal situasi kerana itu yang membentuk diri menjadi manusia yang lebih kuat,” katanya yang bakal muncul dengan filem terbaru, Wangi pada September ini.

 

Tentang Kami

 Kenali BatuBersurat Langganan Emel       ◊ Hubungi Kami
Langgan batubersurat hari ini untuk menerima ringkasan berita harian terus ke inbox anda. Kami menghargai maklumat anda, dan kami tidak akan spam inbox anda dengan emel yang banyak.

                    Batu Bersurat,

                    A99, Jalan Tuanku 2,

                    Salak South Garden,

                    57100 Kuala Lumpur,

                    MALAYSIA

batubersurat.com adalah portal yang mengumpulkan berita dan info berkaitan Islam, dikutip dari pelbagai sumber dengan tujuan untuk memudahkan dan meningkatkan pengetahuan pembaca mengenai perkembangan Islam dan dunia Islam mengikut segmen yang disediakan.

   

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…