Hukum Mandi Wajib Lepas Azan Subuh Ketika Bulan Ramadan, Ini Penjelasan Mufti

Mungkin masih ramai pasangan yang berkahwin masih kabur dengan hukum mandi junub di bulan Ramadan. Mungkin ramai yang berteka teki, jika mandi pada siang hari selepas terbit fajar akan membatalkan puasa.

Read more ...

Ongoing programmes don't mean Islam not under threat - Isma

Malay-Muslim NGO Isma has defended its statement that the position of Islam in Malaysia is threatened under the Pakatan Harapan administration, this despite the government giving the NGO the opportunity to conduct programmes with government agencies.

Read more ...

PENGGUNA PERLU JADI MATA, TELINGA PIHAK BERKUASA – SINAR HARIAN – 10/5/19

PENGGUNA disaran menjadi mata dan telinga buat pihak berkuasa bagi memantau sebarang kenaikan harga juadah oleh mana-mana peniaga di bazar Ramadan.

Read more ...

Perkenal Subjek Kenali Agama Lain Di Sekolah, Universiti – Majlis Belia Malaysia

KUALA LUMPUR, 18 Mei (Bernama) – Kerajaan dicadang memperkenalkan satu subjek khusus untuk mengenali agama lain selain Islam, di peringkat sekolah dan universiti, bagi meningkatkan pemahaman dan keharmonian antara penganut pelbagai agama di negara ini.

Read more ...

Betul Ke Roh Orang Telah Mati Kembali Ke Dunia Semasa Bulan Ramadan? Ini Penjelasan Mufti

Seseorang manusia itu akan mati atau meninggal dunia selepas roh terpisah dengan jasadnya. Apabila matinya seseorang manusia itu, maka terputuslah hubungan di antara dia dan dunia.

Read more ...

Should I Pray Taraweeh Or Make Up Prayers?

Every Ramadan I’m asked by Muslims whether they should pray Taraweeh or make up missed prayers. They have the guilt of missed prayers but the desire to pray Taraweeh. They do not want to miss out on the special Taraweeh prayer but know that they have to make up obligatory prayers.

Read more ...

Isu setem: Mujahid gesa umat Islam lawan pemikiran sempit

MENTERI di Jabatan Perdana Menteri Mujahid Yusof meminta masyarakat Islam melawan pemikiran sempit kumpulan atau individu tertentu kerana ia tidak membantu mempromosikan Islam.

Read more ...

Tentang Kami

 Kenali BatuBersurat Langganan Emel       ◊ Hubungi Kami
Langgan batubersurat hari ini untuk menerima ringkasan berita harian terus ke inbox anda. Kami menghargai maklumat anda, dan kami tidak akan spam inbox anda dengan emel yang banyak.

                    Batu Bersurat,

                    A99, Jalan Tuanku 2,

                    Salak South Garden,

                    57100 Kuala Lumpur,

                    MALAYSIA

batubersurat.com adalah portal yang mengumpulkan berita dan info berkaitan Islam, dikutip dari pelbagai sumber dengan tujuan untuk memudahkan dan meningkatkan pengetahuan pembaca mengenai perkembangan Islam dan dunia Islam mengikut segmen yang disediakan.

   

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…