Zionis luluskan 6,000 permit rumah pendatang haram Yahudi

BAITULMAQDIS: Israel akan membina 6,000 rumah baharu untuk pendatang Yahudi di Tebing Barat, namun hanya meluluskan 700 permit rumah penduduk Palestin.

Read more ...

Muzium Menara Jam tarikan baharu jemaah

MEKAH 31 Julai - Pengalaman bersolat di atas antara bangunan tertinggi di dunia sambil menghadap Kaabah yang berada di hadapan mata mungkin satu pengalaman yang tidak dapat dilakukan di mana-mana tempat di seluruh dunia.

Read more ...

Rakyat Malaysia bertugas di Menara Jam Mekah

MEKAH 31 Julai - Jika Arab Saudi berbangga kerana memiliki jam terbesar dunia di Menara Jam Mekah, kita mungkin tumpang berbangga apabila ada anak Malaysia yang berkhidmat di menara tersebut.

Read more ...

Kerajaan sedia kaji benarkan warga emas potong giliran haji

KUALA LUMPUR: Warga emas mungkin dibolehkan memotong giliran untuk menunaikan haji lebih awal daripada jadual asal pada masa hadapan.

Read more ...

Jemaah Haji Malaysia kekal kebersihan, jadi contoh negara lain

MAKKAH, 30 Julai (Bernama) -- Jemaah haji Malaysia diminta supaya mengekalkan budaya kebersihan diamalkan oleh jemaah haji sebelum ini bagi menjaga imej Malaysia di mata dunia dan menjadi contoh kepada jemaah haji dari negara lain.
Read more ...

Malaysia akan bekerjasama dengan Turki perhebat industri pertahanan

BUKIT MERTAJAM, 30 Julai (Bernama) -- Malaysia akan bekerjasama dengan Turki bagi memperhebatkan lagi industri pertahanan negara, kata Menteri Pertahanan Mohamad Sabu.
Read more ...

Alhamdulillah...syukur

RAJA Arab Saudi, Raja Salman Abdulaziz Al Saud menaja 20 jemaah Malaysia untuk menunaikan haji di bawah program Tetamu Raja Arab Saudi 2019 (Istidhofah).

Read more ...

Tabung Haji lancar kempen kebersihan di Maktab

MEKAH 30 Julai - Hasil kejayaan kempen kebersihan di Masyair tahun lepas, Tabung Haji meneruskan kempen terbaharunya yang memberi fokus kepada kediaman jemaah haji Malaysia di Tanah Suci atau dikenali sebagai Maktab.

Read more ...

Ikrar Sultan Abdullah sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16

KUALA LUMPUR, 30 Julai (Bernama) -- Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah hari ini selamat ditabalkan secara rasmi sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 dalam suasana penuh istiadat gilang-gemilang, lambang kemegahan sistem raja berperlembagaan yang menjadi amalan di negara ini.

Read more ...

Petugas sumbang RM15,117 infak makanan

MEKAH 30 Julai - Sebanyak $14,000 Riyal Saudi (RM15,117) berjaya dikutip dari para petugas Tabung Haji tahun ini bagi digunakan untuk agihan makanan kepada jemaah haji miskin ketika Hari Wukuf.

Read more ...

Tentang Kami

 Kenali BatuBersurat Langganan Emel       ◊ Hubungi Kami
Langgan batubersurat hari ini untuk menerima ringkasan berita harian terus ke inbox anda. Kami menghargai maklumat anda, dan kami tidak akan spam inbox anda dengan emel yang banyak.

                    Batu Bersurat,

                    A99, Jalan Tuanku 2,

                    Salak South Garden,

                    57100 Kuala Lumpur,

                    MALAYSIA

batubersurat.com adalah portal yang mengumpulkan berita dan info berkaitan Islam, dikutip dari pelbagai sumber dengan tujuan untuk memudahkan dan meningkatkan pengetahuan pembaca mengenai perkembangan Islam dan dunia Islam mengikut segmen yang disediakan.

   

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…