Iran bebaskan warga Lebanon kesalahan mengintip bagi AS

BEIRUT - Iran hari ini membebaskan warga Lebanon yang ditahan pada 2015 setleha dihukum penjara 10 tahun atas dakwaan mengintip Washington.

Perkhidmatan keselamatan dalam kenyataan berkata, Ketua Keselamatan Jeneral Abbas Ibrahim (kanan) dalam perjalanan dari Teheran ke Lebanon mengiringi Nizar Zakka, selepas pelepasannya oleh pihak berkuasa Iran.
 
Mereka kemudian akan bertemu dengan Presiden Michel Aoun di Istana Presiden berhampiran Beirut selepas tiba.

Zakka yang berusia 50an merupakan residen Amerika Syarikat (AS) ditahan pada September 2015 ketika melawat Iran yang mana disabit kesalahan pada Julai. - AFP

Tentang Kami

 Kenali BatuBersurat Langganan Emel       ◊ Hubungi Kami
Langgan batubersurat hari ini untuk menerima ringkasan berita harian terus ke inbox anda. Kami menghargai maklumat anda, dan kami tidak akan spam inbox anda dengan emel yang banyak.

                    Batu Bersurat,

                    A99, Jalan Tuanku 2,

                    Salak South Garden,

                    57100 Kuala Lumpur,

                    MALAYSIA

batubersurat.com adalah portal yang mengumpulkan berita dan info berkaitan Islam, dikutip dari pelbagai sumber dengan tujuan untuk memudahkan dan meningkatkan pengetahuan pembaca mengenai perkembangan Islam dan dunia Islam mengikut segmen yang disediakan.

   

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…